Uspješna akcija u Nikšiću! 22/04/2014

sadnja_1

 

 

Više od 250 izviđača okupilo se u Nikšiću kako bi podržali  akciju koja je nosila naziv "Udružimo se sa prirodom". Gotovo sve odredske jedinice Saveza izviđača Crne Gore odazvale su se pozivu ! 2500 novih sadnica bijelog i crnog  bora oplemenilo je park šumu "Trebjesa"! Ova aktivnost je bila i dio akcije  "Trees for the world" koju sprovode izviđači Južne Amerike!

Na Trgu Slobode u Nikšiću sa početkom u 10:30h , vodnici su  predali raport bivšem predsjedniku Saveza izviđača Crne Gore gospodinu Radovanu Racu Mijanoviću, koji je sa posebnim emocijama pozdravio sve prisutne skute!

Izviđači su pored akcije pošumljavanja, imali niz aktivnosti, upoznali su se sa kulturno-istorijskim znamenitostima grada Nikšića, upoznali se bliže sa V smotrom SICG i razmjenili izviđačka iskustva!

Ova manifestacija je bila odlična prilika da se sve starješine Odreda i Samostalnih četa upoznaju sa zakonom o mladima, tako da je sprovedena javna raspravka na ovu temu! Svoje stavove u vezi zakona o mladima saopštili su Rada Ljepojević, Andrija Jablan i Peko Vukadinović ispred Saveza i dogovorili sa starješinama sledeće aktivnosti povodom zakona o mladima!

 

sadnja

 

"Prirodu nijesmo naslijedili od predaka , već smo je pozajmili od budućih generacija"

 

sadnja2